Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Θεία Φώτιση και Αποπνευματωση


Βρισκόμαστε και υπάρχουμε μέσα στο φυσικό κόσμο τον 21ο αιώνα μ.Χ. και γνωρίζου­με -όπως έχουμε ηδη αναφέρει- άλλους 20 αιώνες π.Χ περίπου και μετά η ιστορία αρχίζει να χάνεται. Σ' αυτούς τους αιώνες τους γνωστούς, κάνοντας μια αναδρομη, θα δούμε ότι έχουν περάσει ποταμοί ανθρώπινου αίματος, με απίστευτες δυστυχίες, με πόνους και ευτυχώς, όπως προαναφέραμε, που υπηρξαν κάποιοι δι­δάσκαλοι, μύστες, άγιοι, ιδρυτές θρησκειών και μπόρεσαν και μας άφησαν παρακαταθηκη από πού ηρθαμε, τί πρέπει να κάνουμε και ποιος είναι ο προορισμός μας.
Εάν, έχοντας υγιη νουν, μείνουμε σ' αυτά τα άγια που μας άφησαν και μάθουμε απ' αυ­τά και τα αποσυμβολίσουμε, πιστεύω, ότι δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από τα διδάγματά τους, που πρέπει εμείς οι άνθρωποι να έχουμε πάνω απ' οτιδηποτε άλλο.
Μέσα στην ιστορία του γνωστού, αλλά και του άγνωστου χρόνου, βασιλιάδες, αυτοκρά­τορες, πολιτικά συστηματα, έχουν αλλάξει, αλλάζουν και θα αλλάξουν.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να βάλουμε με ιδιαίτερο τρόπο το Δία μας, δηλαδη τον νουν μας και να δούμε, ανάμεσα σ' αυτούς τους απίστευτους πολέμους, που αιματοκύλησαν και ε­ξακολουθούν να αιματοκυλούν το ανθρώπινο γένος και ταυτόχρονα αλλάζοντας οι ηγεμόνες των κρατών, οι ηγεμόνες των λαών, που όλοι τους και όλοι μας ζούμε 0 χρόνο μέσα στο άπει­ρο του χρόνου γιατί πρέπει να γίνονται αυτά, γιατί πρέπει όλοι αυτοί, που ηγούνται των λα­ών, όλοι αυτοί που ηγούνται των ανθρώπων, έχουν αναγκάσει όλους τους λαούς, όλους τους άνθρωπους και φυσικά και τους ίδιους τους εαυτούς τους σε αυτό το παιχνίδι χωρίς αρχη και φυσικά χωρίς τέλος.
Μπορούμε να φανταστούμε στη θέση αυτών των ηγετών, που σημερα έχουμε αυτη τη μαύρη πορεία του ανθρωπίνου γένους να είχαν ηγηθεί άνθρωποι, δηλαδη πνευματοψυχές, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν φωτιστεί. Δηλαδη θα είχαν ενώσει υγιη νούν με ψυχη, αλλά και με πνεύμα. Φαντάζεστε αυτοί οι άνθρωποι που θα ηγούνταν, να μας είχαν ενημερώσει για­τί οι ίδιοι το είχαν κατορθώσει; γιατί ηρθαμε μέσα στο φυσικό μας κόσμο; Φαντάζεστε οι η­γητορες των λαών και των ανθρώπων να ηταν φωτισμένοι άνθρωποι;
Βέβαια, αδελφές πνευματοψυχές με την προηγούμενη παράγραφο μου, σας καταθέτω μια σκέψη μου, ότι πράγματι τα πράγματα θα ηταν εντελώς διαφορετικά εάν οι αρχηγοί των κρα­τών τα γνώριζαν αυτά, πόσο διαφορετικά προς το καλύτερο θα ηταν τα πράγματα.
Όμως, ερχόμενος τώρα, σε καθένα ξεχωριστά -και επειδη όπως προαναφέραμε εμείς οι ίδιοι και μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τα πάντα μέσα στο φυσικό μας κόσμο- θα προ­σπαθησω σε όλους εσάς -ξεχωριστά σε κάθενα- να σας πω τί μπορεί ο καθένας μας να πραγ­ματώσει σε ό,τι έχει να κάνει με τη θεία φώτιση, σε ό,τι έχει να κάνει με την ένωση με το θείο.


Έχω λοιπόν, να σας αναφέρω, ότι σε καθένα από εμάς, επειδη υπάρχει το «τρίμμα από το Θείο», πνεύμα, μέσα μας, -εάν πραγματικά το θελησουμε και στο αρχείο της μνημης της ψυχης, υπάρχουν τα ανάλογα έργα- δίδεται η δυνατότητα κάθε δευτερόλεπτο του γηινου χρό­νου να φωτιστεί και σε κάποιο τελείωμα σε ό,τι έχει να κάνει με την ανταποδοτικη δικαιο­σύνη να ενωθεί με το θεό.
Στους γνωστούς χρόνους, που έχουμε προαναφέρει, έχουμε τεράστια και σοβαρότατα τέτοια παραδείγματα, ανθρώπινες πνευματοψυχές σε κάποια στιγμη της φυσικης τους ζωης, φωτίστηκαν, δηλαδη, έμαθαν την αληθεια. Και, πιστέψτε με, όταν κάποιοι από εμάς, μάθουν την αληθεια, μετά, για κανένα αργύριο, για κανένα χρυσό, για όλα τα λεφτά του κόσμου, για όλα τα επίγεια αγαθά του υλικού κόσμου, δεν αλλάζουν ούτε κόκκο της άμμου απ' αυτη την αληθεια. [Ένα τεράστιο τέτοιο παράδειγμα, είναι η φώτιση του Αποστόλου Παύλου ή αλλιώς απόστολου των εθνών. Μάλιστα, πολλοί από εμάς τους χριστιανόυς, νομίζουμε ότι ο Απόστο­λος Παύλος ήταν ανάμεσα στους 12 μαθητές του ΚΠΙΧ. Αυτό βέβαια, είναι εντελώς λάθος. Ο Απόστολος Παύλος δεν ήταν ανάμεσα στους 12 γνωστούς μαθητές του].
Ήταν διώκτης του χριστιανισμού και μάλιστα θεωρούσε τους πιστούς της χριστιανικης θρησκείας, εχθρούς, και κυνηγούσε αυτούς που ασπάζονται την χριστιανικη θρησκεία.
Σε μία απ' αυτές τις επιδρομές του, μέσα στα πλαίσια του πιστεύω του, έξω από τη Δα­μασκό, όταν επρόκειτο να εισέλθει για να ασκησει ακόμα μια φορά αυτό που πίστευε -δη­λαδή τον διωγμό των χριστιανών- ξαφνικά από τον ουρανό κατέβηκε μια καιώμενη στηλη, η οποία τον έριξε κάτω από το άλογο και ενώ ο Απόστολος Παύλος ηταν πεσμένος και σχεδόν τυφλός, μέσα απ' αυτην την ουράνια στηλη φωτός, ακούστηκε η γνωστη φωνη [ΣΑΟΥΛ ΣΑΟΥΛ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΔΙΩΚΕΓΣ;]. ΣΑΟΥΛ ηταν το όνομα του στην αραμαϊκη γλώσσα. Επειδη όμως, ο νυν πλέον, Απόστολος Παύλος, ηταν παλαιά ψυχη, κατάλαβε ποιος του μιλούσε και απάντη­σε με τη φράση [ΘΕΕ ΜΟΥ, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ;]. Αφού έκατσε δύο ημέρες για να μπορέσει να ξα­ναβρεί το φως του, από τότε έγινε ο γνωστός σε όλους, Απόστολος Παύλος η αλλιώς ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ. (Και από το ασύλληπτο έργο του δικαίως ομάστηκε ο ΠΡΩΤΟΣ μετά τον ΠΡΩΤΟ -δηλαδή- μετά τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ).
Γι' αυτό λοιπόν, λέμε ότι η φώτιση των ανθρώπων, είναι ό,τι πιο σοβαρό και μοναδικό θα μπορούσε να συμβεί στον άνθρωπο και αυτό μάλιστα θα μπορούσε να γίνει οποιαδηποτε στιγμη της φυσικης του ζωης. Όταν μάλιστα, λάβει χώρα ένα τέτοιο θεϊκό γεγονός, ας μην προ­στρέξουν οι κακεντρεχείς άνθρωποι να αναφέρουν σε αυτούς τους ανθρώπους τον πρώτερο βίο, γιατί πρέπει άπαντες να ξέρουν ότι κάθε στιγμη του γηινου χρόνου, μπορούμε όλοι μας να αλλάξουμε και να ξεκινησουμε το δρόμο της επιστροφης προς τον Πατέρα μας, Δημιουρ­γό μας, Γεννητορά μας, ΘΕΟ...
Πολλοί άνθρωποι, έχουν μάθει το συμφέρον τους και πάνω από το συμφέρον τους δεν βάζουν τίποτα. Σ' αυτούς, έχω να πω το εξης: το συμφέρον που νομίζουν ότι το γνωρίζουν δεν είναι εκεί που νομίζουν και θα τους το αναφέρω πολύ απλά:
Όταν κατακτησουν το οποιοδηποτε συμφέρον τους, με το να το υπερασπιστούν, το πο­λύ - πολύ για μερικές δεκαετίες και μετά, όταν το συμφέρον πληρωθεί με χιλιάδες χρόνια τα­λαιπωρίες και επανασαρκώσεις, αληθεια πού είναι το συμφέρον τους;
Αξίζει μερικές δεκαετίες στον υλικό κόσμο να πληρωθεί μ' αυτό τον τρόπο; Μάλλον ό­χι. Γι' αυτό λοιπόν, όλοι αυτοί που νομίζουν ότι το συμφέρον τους είναι αυτό η το άλλο να εί­ναι πάρα πολύ προσεκτικοί γιατί τελικά, μπορεί να έχουν πέσει σε πλάνη και να μην είναι τε­λικά αυτό το συμφέρον τους.
Όσο για όλους εμάς, που μπορεί να μην είμαστε αρχηγοί κρατών, να μην είμαστε μορ-


φωμένοι, να μην ξέρουμε πολλά πράγματα, θέλω να σας πω, ότι στον αόρατο κόσμο, δηλαδη εκεί που είναι η αιτία να υπάρξει ορατός κόσμος, δεν υπάρχουν μορφωμένοι και αμόρφωτοι. Δεν υπάρχουν δυνατοί και αδύνατοι, άνδρες και γυναίκες, ούτε υπάρχουν δικά μου και δικά σου. Όλοι έχουμε έναν Πατέρα ένα Δημιουργό, έναν Θεό. Η μόνη διαφορά που υπάρχει στον ορατό κόσμο, είναι ότι ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, τί σκέφτεται, τί λέει και τί πράττει και κατ' επέκταση μέσα στο σακούλι της μνημης της ψυχης, τί αποθηκεύει και εάν αυτά που α­ποθηκεύει είναι αυτά που πρέπει να αποθηκεύσει. Τότε κάποια στιγμη, θέλοντας και μη, γνωρίζοντας και μη, ανοίγει η πόρτα, ανοίγει η γνώση, ανοίγει η φώτιση, ανοίγει η ένωση με το θείο.
Αξίζει τον κόπο εδώ, να αναφέρουμε τέτοια σοβαρά παραδείγματα. Να μιλησουμε πρώ­τα για τον Βούδα, υιός βασιλιά με πλούτη και δύναμη, περίπου το 600 π.Χ. κάποια στιγμη της ζωης του βλέποντας στο δρόμο φτωχούς, αδύναμους και ανάπηρους να υπάρχουν, αναρωτη­θηκε γιατί αυτός να είναι σε αυτην την κατάσταση και οι υπόλοιποι στην εκ διαμέτρου αντί­θετη.
Αυτό τον ανάγκασε να ακούσει μια εσωτερικη φωνη, να μην το δεχτεί σαν άνθρωπος, να μην το δεχτεί σαν πνευματοψυχη και σε συνδυασμό με την παλαιότητα και την εξέλιξη της ψυχης του, να αποσυρθεί από τα πλούτη και τα μεγαλεία και να προσπαθησει να φωτιστεί. Όταν λέμε φωτιστεί, εννοούμε, να προσπαθησει να μάθει όλη την αληθεια για τη δημιουργία του ανθρώπινου γένους. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το ανθρώπινο γένος έχει δημιουρ­γηθεί κατ' εικόνα και προς ομοίωση...
Έτσι λοιπόν και ο Βούδας μπόρεσε να πάρει αυτη τη θεία φώτιση, ώστε να φθάσει σε τέτοια επίπεδα και να μπορέσει να γίνει ιδρυτης θρησκείας, δίνοντας τη γνώση της «μέσης οδού».
Άλλο τεράστιο παράδειγμα έχουμε στην εποχη της Αλεξάνδρειας. Ένας άνθρωπος, ο μέ­γιστος Αμμώνιος Σακάς, που δούλευε στο λιμάνι, και δεν είχε μάθει -όπως έχουμε μάθει ε­μείς- να διαχωρίζει τους ανθρώπους σε μορφωμένους και αμόρφωτους, σε μία και μόνο στιγ­μη, μπόρεσε να γίνει ένας φάρος προς την αληθεια. Ένας φάρος στο να μας δείξει, πώς πρέ­πει να σκεφτόμαστε, να λέμε και να πράττουμε, ώστε να έρθει η ευλογημένη ώρα της φώτι­σης μας, η ευλογημένη ώρα ώστε να μάθουμε. τη μια και μοναδικη αληθεια, δηλαδη, να α­κούσουμε τη φωνη της δημιουργίας και κατ' επέκταση τί ζητάει ο Δημιουργός από εμάς.
Έτσι λοιπόν η φώτιση, η γνώση της αληθειας, ο δρόμος προς το θείο δεν είναι σύμφω­να με τα παράσημα που δίνει το κάθε σύστημα όταν διοικεί τους ανθρώπους και τους λαούς, η φώτιση εξαρτάται αποκλειστικά μόνο από εμάς τους ίδιους και από κανένα σύστημα, από κανέναν βασιλιά, από κανένα αρχηγό κράτους, από κανένα πλανητάρχη....
Όλοι αυτοί, κάνουν τη δουλειά τους, έτσι και εμείς πρέπει να κάνουμε τη δικη μας. Η δικη μας δουλειά είναι μια και μόνο μια: λειτουργούμε μέσα στα οποιοδηποτε πολιτικά συ­στηματα, ζούμε μέσα στην κοινωνία, δηλαδη υπακούμε στους νόμους, κάνουμε παιδιά, συμ­μετέχουμε σε ο,τιδηποτε υπάρχει μέσα στη φυσικη ζωη, αλλά να θυμόμαστε μην κάνουμε πο­τέ καμία σκέψη, μην πούμε κανένα λόγο και φυσικά μην κάνουμε καμία πράξη, τέτοια που να αναγκάσουμε τη συμπαντικη δικαιοσύνη να έρθει να να μας δείξει ότι αυτό που σκεφτηκαμε, αυτό που είπαμε και φυσικά αυτό που κάναμε, δεν έπρεπε να το είχαμε κάνει...
Μην αναγκάσουμε να έρθει το ιερό σύμβολο της απόλυτης δικαιοσύνης της Μινωικης εποχης ο διπλός λάβρυς, και να έρθει η πίσω μεριά του διπλού Πέλεκυ, να μας δείξει αν αυ­τό που σκεφτηκαμε, είπαμε και κάναμε, ποιό ηταν το σωστό και το δίκαιο...
Έτσι, αδελφές πνευματοψυχές, αφού μάθαμε και διαχωρίσαμε, τί είναι ψυχη και τί εί-


ναι πνεύμα, -και προτού μιλησουμε εκτενώς για τη διάσταση που ζούμε, τη φυσικη, κάνουμε μια κατ' εμένα, μέγιστη τοποθέτηση, αφού σαρκωθούμε και αναλάβει ο Δίας, Νους μας τη δια­χείριση των σκέψεων μας, των λόγων μας και των πράξεών μας- πρέπει να έχουμε έναν και μόνο έναν στόχο [στοχασμό] τη ΦΩΤΙΣΗ και ΑΠΟΠΝΕΥΜΑΤΩΣΗ...
Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να αντιληφθούμε την τελειότητα, μοναδικότητα και απόλυτη ερμηνεία αυτών των δύο λέξεων.
Όταν αντιληφθούμε απόλυτα, ότι μέσα στη φυσικη μας ζωη, εάν όλα έχουν πάει καλά και δεν έχουμε βαριές καρμικές υποχρεώσεις, ο χρόνος που διαρκεί αυτη η φυσικη μας ζωη είναι σχεδόν αστείος, ειδικά οι άνθρωποι που έχουν περάσει τα 40- 50 χρόνια της ζωης τους και πιο πάνω γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι από το χρόνο που ηταν σε παιδικη ηλικία δέκα η είκοσι χρόνων μέχρι την ηλικία που έχουν φθάσει δεν έχουν καταλάβει πώς πέρασε ο χρό­νος και σε ό,τι ηλικία το σκεφτεί αυτό ο άνθρωπος ακόμα και 100 χρόνων, το ίδιο ισχύει.
Επομένως, εάν αυτό γίνεται ξανά και ξανά και δεν μπορέσει ο άνθρωπος να [φωτιστεί], δηλαδη, να μάθει τη μία και μόνο μία αληθεια, που είναι ο δρόμος προς τον πατέρα μας, προς τον Θεό μας, προς το δημιουργό μας και έτσι να μπορέσει να φθάσει μέσα από τη ΦΩΤΙΣΗ στην ΑΠΟΠΝΕΥΜΑΤΩΣΗ, -που αποπνευμάτωση σημαίνει επανένωση με τον πατέρα μας με το δημιουργό μας με τον ένα και μοναδικό ΘΕΟ μας-, θα ταλαιπωρείται με καρμικές υπο­χρεώσεις [νόμος της ανταποδοτικής δικαιοσύνης]. Οι καρμικές αυτές υποχρεώσεις μας οδη­γούν σε μυριάδες σαρκώσεις, που αυτόματα αυτό σημαίνει, ότι συνέχεια αποχωρίζεσαι αγα­πημένα σου πρόσωπα και συμμετέχεις συνέχεια σ' έναν αγώνα χωρίς τέλος...
Βέβαια, εκεί όπου οι καρμικές υποχρεώσεις είναι βαριές, τα πράγματα είναι ακόμα πο­λύ χειρότερα...
Ελπίζω αυτά να τα κατανοησετε γιατί δεν χωρούν διαφορετικη ερμηνεία. Αυτη είναι η μία και μόνο μία αληθεια και είναι πλέον στο χέρι σας από την ίδια στιγμη να αλλάξει ο τρό­πος με τον οποίο σκέφτεστε, ο τρόπος που μιλάτε, και ο τρόπος που πράττετε....
Ο μόνος που θα εισπράξει απ' αυτην την αλλαγη, τα μέγιστα οφέλη, θα είστε εσείς οι ί­διοι και μην ξεχνάτε ότι αυτά τα οφέλη δεν έχουν να κάνουν με χρηματα, με σπίτια και με ε­φημερα κέρδη [μιας σάρκωσης]. Έχουν να κάνουν με κέρδη, που η διάρκεια τους είναι έξω από το γηινο χρόνο μιας σάρκωσης. Είναι δηλαδη, κέρδη που δεν έχουν ημερομηνία [ΛΗΞΗΣ].
Όλοι οι μέγιστοι διδάσκαλοι, μύστες, άγιοι, ιδρυτές θρησκειών [Ορφέας, Μωυσής, Πυ­θαγόρας, Βούδας, Πλάτωνας, Σωκράτης, ο μέγιστος των μεγίστων ΚΠΙΧ, Ωριγένης, Ραμα-κρίσνα, Βι,εκανάντα, Μπλα,άσκυ, ΜΑΡΓΙΩΡΠΣ, Τσαπάρας, κ.ά.] έχουν διδάξει γι' αυτη τη μία και μόνο μία αληθεια...
Σίγουρα μέχρι σημερα που μιλάμε, τα αποτελέσματα δεν είναι και ιδιαίτερα ενθαρρυ­ντικά. Όλοι οι άνθρωποι, βυθισμένοι μέσα στα πολιτικά συστηματα που τους διοικούν, έχουν κατευθυνθεί στο τελείως αντίθετο άκρο.
Και επειδη ο «Καιρός γαρ εγγύς» δεν ισχύει, γιατί πλέον είμαστε «μέσα στο χρόνο των καιρών», μην αφησετε το χρόνο της σάρκωσης σας χωρίς να μάθετε «ποιοί είστε» και να ο­δηγηθείτε στη «Θεία Φώτιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου