Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Εσωτερισμός και Ατομική Εξέλιξη

Προηγουμένως, αναφερθηκαμε, ότι η ζωη που ζούμε δεν είναι επουδενί μόνο μία. Θα ηθελα να σας το δείξω αυτό, βάζοντας τη λογικη σας σ' αυτη τη διαφορετικότητα, που συνα­ντάμε όλοι μας στους ανθρώπους, όπου μέσα από αυτη τη διαφορετικότητα καταδεικνύεται περίτρανα η ατομικη μας εξέλιξη.
Ακόμα και οι απλοί άνθρωποι, μπορούν εύκολα να ξεχωρί­σουν, ότι ένας άνθρωπος γεννιέται με ένα δικό του χαρακτηρα και στο περιβάλλον που μεγαλώνει εξελίσσεται ο χαρακτηρας του, για­τί αυτό είναι ο βαθμός εξέλιξης από τις προηγούμενες σαρκώσεις.
Ένα τρανό παράδειγμα γι' αυτό που αναφέρουμε, είναι, ότι ακόμα και δύο αδέλφια, τα οποία θα μεγαλώσουν στον ίδιο χώρο, από τους ίδιους γονείς, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, πο­τέ αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν έχουν την ίδια συμπεριφορά, τον ίδιο χαρακτηρα και φυσικά την ίδια εξέλιξη.
Γι' αυτό βλέπουμε ανθρώπους να είναι πρωτόγονοι στην συμπεριφορά τους, άλλους να είναι αγροίκοι στη συμπεριφορά τους, κάποιους άλλους να σφάζουν εύκολα ζώα, κάποιους άλλους να μην μπορούν να σφάζουν τα ζώα, κάποιους άλλους να σέβονται τους συνανθρώ­πους τους και κάποιους άλλους όχι...
Αυτές οι διαφορετικότητες των ανθρώπων δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εξέλιξη τους α­πό τις προηγούμενες ζωές τους η αλλιώς προβιωτές τους, μέσα από τις αλλεπάλληλες και α­μέτρητες σαρκώσεις τους, έχουν πάρει αυτά τα μαθηματα η όχι και έτσι έχουν την ανάλογη εξέλιξη.
Για να μπορέσουμε να μπούμε λίγο περισσότερο στον εσωτερισμό και να μπορέσουμε λίγο περισσότερο να καταλάβουμε, γιατί γίνεται το καθετί, για να μπορέσουμε να καταλά­βουμε περισσότερο την φωνη της δημιουργίας, πρέπει να αναφερθούμε στα δώρα του ΠΑΤΕΡΑ μας προς το δημιούργημα, εκείνο που το έκανε κατ' εικόνα και ομοίωση δηλαδη το ανθρώπινο γένος.
O πατέρας μας και πλάστης μας, μας έχει δώσει τα τρία εξης δώρα νόμους:
Πρώτο το ελεύθερο της βούλησης, δηλαδη από την ημέρα πού ερχόμαστε στη φυσικη μας ζωη μέχρι να φύγουμε, κάνουμε ότι εμείς θελησουμε, δηλαδη, οποιαδηποτε πράξη μας, είναι προσωπικη μας επιλογη και μόνο.
Το δεύτερο δώρο είναι ο νόμος της ανταποδοτικης δικαιοσύνης. O νόμος αυτός λέγε­ται και αλλιώς Κάρμα, δηλαδη, θα έρθει αυτός ο νόμος και θα σου δώσει αυτό που δικαιού-σαι, δηλαδη καλό δικαιούσαι, καλό θα πάρεις, κακό δικαιούσαι, κακό θα πάρεις.
Το τρίτο δώρο του πατέρα μας προς εμάς, είναι αυτό που μας δίνει τη δυνατότητα να ερ­χόμαστε και να ξαναερχόμαστε, μέχρι να μπορέσουμε, εάν φυσικά μπορέσουμε, να μάθου­με το μάθημά μας και φυσικά στις αλλεπάλληλες και άπειρες σαρκώσεις μας να περνάμε α­πό άπειρες ταλαιπωρίες πόνους και δεινά.
Αυτά, λοιπόν, τα τρία δώρα, είναι το άλφα και το ωμέγα που πρέπει να μάθουμε εμείς οι άνθρωποι γιατί πραγματικά, πιστέψτε με, ότι εκεί ευρίσκονται τα πάντα, που έχουν να κά­νουν με τον δρόμο προς τον θΕΟ.
Το πρώτο δώρο σχετικά με το ελεύθερο της βούλησης, όλοι το αντιλαμβανόμαστε και δεν χρίζει ιδιαίτερης ερμηνείας.
Στο δεύτερο όμως δώρο, τον νόμο της ανταποδοτικης δικαιοσύνης, βρίσκονται τα πά­ντα μέσα σε αυτό τον νόμο, μπορούμε να αναδείξουμε όλοι μας το θείο που έχουμε μέσα μας να οδηγηθούμε προς τον πατέρα μας, η να ταλαιπωρούμαστε για μυριάδες χρόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου