Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

TI είναι η Ψυχή και TI το Πνεύμα

 Θα ηθελα μαζί σας να μοιραστώ δύο ερωτηματα, τα οποία, ίσως να μην έχετε σκεφτεί, αλλά ακόμα και εάν τα έχετε σκεφτεί να μη μπορείτε να πάρετε ακριβείς απαντησεις και να αιωρούνται διάφορες ερμηνείες.

Έχουμε ακούσει κατά κόρον τη λέξη ΨΥΧΗ και τη λέξη ΠΝΕΥΜΑ, μάλιστα στη χριστιανικη θρησκεία μια ημέρα του χρό­νου εορτάζεται η ημέρα του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, άραγε πόσοι από εμάς τους χριστιανούς γνωρίζουμε τί είναι το πνεύμα και τί εί­ναι η ψυχη ακόμα και στην αγγλικη γλώσσα που είναι φτωχη από λέξεις, υπάρχουν ξεχωρι­στές λέξεις για την ψυχη και το πνεύμα.
Πιστεύω ότι ξεχωρίζοντας και γνωρίζοντας τί είναι η ψυχη, πώς εκδηλώνεται και τί πρεσβεύει και αντίστοιχα τί είναι το πνεύμα, πώς εκδηλώνεται και τί πρεσβεύει, να αρχίσει να ξετυλίγεται σιγά σιγά ο μίτος της Αριάδνης.
Δηλαδη, σιγά σιγά σ' αυτά τα μοναδικά ερωτηματα θα πρέπει εμείς οι άνθρωποι να γνω­ρίζουμε απαραίτητα την απάντηση τους. Δηλαδη: προέλευση, διαχείριση, προορισμός και κατ' αυτόν τον τρόπο θα πετυχαίνεται έστω και αργά, ο λόγος της ύπαρξης μας σ' αυτην τη διάσταση και όσο και αν προσπαθεί η ύλη να μας πλάνεψει με τα υλικά αγαθά της, γνωρίζο­ντας εμείς, ψυχη, πνεύμα, προέλευση, διαχείριση, προορισμός, είναι βέβαιο ότι όλο και λι­γότερο, όλο και λιγότερο έως κάποια στιγμη να μη μας πλανεύει καθόλου, γιατί πιστεύω ότι και ο τελευταίος άνθρωπος αυτού του πλανητη, δεν μπορεί να μην είναι απόλυτα γνώστης, ό­τι υπάρχει ημερομηνία ληξης των υλικών αγαθών και κάποια στιγμη της ζωης του αντίστοιχα, να μην αντιληφθεί ότι τα πνευματικά αγαθά, ο πνευματικός πλούτος δεν έχει ημερομηνία λη­ξης···
Όταν οι ρίζες της πνευματικης γνώσης είναι πραγματικές και αληθινές, τίποτα μα τίπο­τα δεν μπορεί όχι μόνο να τις ξεριζώσει ούτε καν να τις αγγίξει.
O ίδιος ο ιδρυτης της θρησκείας μας ΚΗΙΧ, τον οποίο προσπάθησε να τον πλανέψει ο διάβολος [μιλάμε βέβαια για υλικές παροχές], τίποτα δεν κατόρθωσε. Φυσικά, εκεί θα απα­ντησουμε ότι μιλάμε για τον ίδιο το ΛΟΓΟ και ΥΙΟ του ΘΕΟΥ, αλλά, αδέλφια μου αυτό ισχύει για όλους μας, εάν οι ρίζες της πνευματικης γνώσης είναι πραγματικές και αληθινές και εμείς το ίδιο θα έχουμε σαν στάση στην πλάνη της ύλης. Εξάλλου γνωρίζουμε πολύ καλά τα λόγια του κ. ημών Ιησού Χριστού: ότι "εάν πιστέψετε λίγο σε αυτά που σας λέγω και εσείς οι ίδιοι θα μπορέσετε να μετακινήσετε βουνά"...
Γι' αυτό από μόνοι σας προσπαθηστε να επεξεργάζεστε σε βάθος και με ηθος ότι σάς προσφέρει η ύλη. Μην ξεχνάτε το κουτί της Πανδώρας, μην ξεχνάτε ότι όταν η ύλη θέλει να σας πλανέψει, θα παρουσιασθεί με κάτι ωραίο, ενδιαφέρον και προκλητικό και όταν βέβαια η γνώση για ψυχη και πνεύμα και για τα ερωτηματα προέλευση, διαχείριση, προορισμός εί­ναι ΜΗΔΕΝ τότε αρχίζουν τα ΔΕΙΝΑ.
Υπάρχει στο αέτωμα των Δελφών, ίσως η κορυφαία ρηση που μας έχει δοθεί παρακα­ταθηκη από την εποχη που η ανύψωση και η πνευματικη εξέλιξη του ανθρώπινου γένους εί­χε δοθεί σαν θρησκεία μέσω των δώδεκα θεών το [ΓΝΩΘΙ ΕΑΥΤΟΝ]. (Να γνωρίσεις τον ε­αυτό σου και να μάθεις ποιος είσαι). Τι μοναδικό ρητό·..
Αυτοί που το έδωσαν και το έγραψαν, σίγουρα ηξεραν τι ενοούσαν. Όμως πώς μπο­ρούμε εμείς σημερα να γνωρίσουμε τον έσω εαυτό μας και βέβαια πόσο δύσκολο έως ακα­τόρθωτο είναι να μπορέσουμε να αντιληφθούμε το γνώθι εαυτόν, πόσο σε συγκλονιστικό έ­σω - βάθος της δημιουργίας θα μπορούσαμε να φθάσουμε;·..
Γι' αυτό αδελφές - ψυχές ας προσπαθησουμε να βρούμε τον τρόπο και να γνωρίσουμε τον έσω εαυτό μας μέσα από τις διδαχές των διδασκάλων του εσωτερισμού και των μοναδι­κών συγραμμάτων τους.
(Στη σελίδα 32 εξηγούμε αναλυτικά τί είναι το Πνεύμα και τί η Ψυχή και πού εδρεύουν στο φυσικό μας Σώμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου